Ekokumppanit logo

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Opi ja oivalla

Kasvatusta, tiedettä ja taitoja.

Outdoor Education - Opi ja seikkaile

Outdoor Education -kokonaisuudessa suunnitellaan ja pilotoidaan keskuksen kasvatus, tiede- ja tietopohjaista sisältöä. Kokonaisuudessa suunnitellaan laaja-alaisesti palvelukokonaisuuksia koostuen mm. seuraavista lähtökohdista:

 

Luonto- ja vesistötiedon tuottaminen ja jakaminen

Citizen Science – toiminta

Luontokoulutoiminnan uudenlaiset mahdollisuudet

Luontokasvatus läpileikkaavasti

Uudenlaiset digitaaliset ja teknologiset toteutukset

 

Syksyllä 2018 toteutetaan jo ensimmäisiä helposti lähestyttäviä kouluille suunnattuja luonto- ja oppituntikokonaisuuksia. Ensimmäiset pilotit toteutetaan yhteistyössä Liikkuva Koulun kanssa.

Syksyn luontokasvatuspilotit

education-pic3
education-pic2
education-pic1

JÄRVITUTKIMUSTA ASIANTUNTIJAN KANSSA

Luokat pääsevät tutustumaan järven tutkimiseen asiantuntijan kanssa. Oppilaat näkevät, miten järven vedenlaatua virallisesti tutkitaan, ja pääsevät kokeilemaan helppoja tutkimusmenetelmiä, joilla jokainen voi tarkkailla oman lähijärven tilaa. Tunnilla myös kurkistetaan vesikiikarilla vedenpinnan alle ja tutkitaan millaista elämää rannan pohjamudista tai kivien alta löytyykään!

education-pic4
experience2

AVARA LUONTOMME

Luokat pääsevät tutustumaan oman koulunsa lähiluontoon ja -alueisiin uudella tavalla. Oppilaat tutustuvat asiantuntijan johdolla itse toimimaan luontokuvaajina ja valitsemaan mielenkiintoisimmat kuvauskohteet oman koulunsa lähialueelta. Lopuksi kerätystä videokuvamateriaalista toteutetaan luokan yhteinen luontodokumentti. Kohteet kerätään myös kartalle ja kuvauskohteiden pohjalta luokan tai koulun on myös mahdollista toteuttaa erilaisia jatkokokonaisuuksia, kuten luoda koululle oma luontopolku tai tehdä kohdekartta muokkautuvaksi kokonaisuudeksi eri oppiainekokonaisuuksissa käytettäväksi!